INFO indoor tipi's:

Hoe kan ik een feestje reserveren/boeken?

Mailen of bellen kan om te horen of je gewenste datum en thema nog beschikbaar is.

Wat wil ik van je weten?

=> Wanneer je je feestje wil geven.

=> Hoeveel tipi's je wenst.

=> Welke thema je voorkeur naar uit gaat

Wil je graag boeken? Dan stuur ik je via mail de betaalgegevens door.

TIP: Vraag op voorhand of alle genodigden kunnen komen! Eenmaal je je aantal reserveert staat dit vast geboekt!

Hoe gebeuren betalingen?

Bij een reservatie van een feestje stuur ik je de betaalgegevens door via mail. Dan betaal je het bedrag van je feestje inclusief waarborg op onze rekening. 

=> Het afgesproken bedrag dien je binnen 3 dagen na reservatie te betalen.

Enkel bij een tijdige betaling is je feestje effectief geboekt! Zo niet, vervalt je reservatie en hebben anderen de mogelijkheid om te reserveren op deze datum.

Je krijgt steeds een betalingsbewijs mee in het infomapje wanneer je je pakket komt ophalen.

Hoe zit het met de waarborg?

Het materiaal kan helaas stuk gaan. Dit hoeft niet altijd jouw fout te zijn. Slijtage kan hiermee natuurlijk te maken hebben, en dat reken ik uiteraard niet aan. Maar wanneer er onzorgvuldig met het gehuurde materiaal wordt omgegaan, wordt dit wel voor je in rekening gebracht. Of wanneer er stukken ontbreken bij retourneren zal dit van de waarborg worden afgetrokken tenzij ik dit nog krijg.

 

=> De waarborg krijg je na compleet retourneren van het pakket binnen enkele dagen terug op je rekening.

Waar en wanneer kan ik een pakket afhalen/retourneren?

Je slaappakket zelf komen ophalen en retour brengen is uiteraard GRATIS!

Je kan je pakket ophalen op ons adres: Zandvlietse dorpstraat 46 te 2040 Zandvliet.

Hiervoor heb je een ruime auto nodig.

TIP: Voorzie een lege koffer, lege achterbank en leg je achterbank plat zo alles er vlot in kan!

Onze grote oprit met witte garagepoort maakt het makkelijk om te parkeren. Aanbellen kan aan onze poort!

=> Geef jij je feestje op VRIJDAG? Ophalen vanaf donderdag tussen 17u en 20u

                                                              retour op zaterdag tussen 17u en 20u.

=> Geef je je feestje op ZATERDAG? Ophalen vanaf vrijdag tussen 17u en 20u

                                                                 retour op zondag tussen 12u en 18u.

Wanneer het pakket juist wordt afgehaald en retour gebracht spreken we samen af. Het kan soms zijn dat je je pakket enkele dagen langer in je bezit hebt dan je feestje zelf, met als afspraak dat het enkel voor je eigen feest, en dus éénmaal, wordt gebruikt.

Tijdens weekdagen (vakanties) hanteren we andere ophaal en retourtijden.

OPGELET!

* Bij een te late inlevering van het pakket wordt de waarborg geheel ingehouden!

 

Pakket aan huis leveren en/of ophalen door ons?

Het pakket laten leveren en/of ophalen kan mits een meerprijs van 0,50 Euro per gereden km van Zandvliet tot feestadres. (we berekenen dit traject via google maps) 

OPGELET! Wij rijden bij bezorgen dit traject 2 X - Ook bij het afhalen 2 X

=> Voorbeeld: Is het traject 10 km van bij ons rekenen we voor bezorgen OF ophalen 2 X 10 km = 20 km in het totaal

20 km X 0.50 Euro = 10 Euro

Komen we het pakket brengen EN ophalen Rijden we 4 X 10 km = 40 km

40 km X 0.50 Euro = 20 Euro

 

Het kan zijn dat ik jullie het pakket kom brengen, maar ook mijn man, Thomas staat in voor de levering en/of het ophalen van de feestjes.

Verdere opstelling kan je zelf makkelijk doen met behulp van het bijgeleverde informatiemapje.

OPGELET! Wegens COVID-19 stellen wij momenteel geen feestjes binnen in huis op!

Opstellen van je tipikamp?

Het opstellen van het pakket is kinderspel! In bijgeleverd informatiemapje staan stapsgewijs de instructies om je tipikamp in een mum van tijd op te stellen. De tipi's zitten klant en klaar in hun opbergzak. De schuimrubber matras vouw je vlot uit. De dekbedden en kussens zijn al voorzien van hun overtrek. Daarna versier je het geheel met bijgeleverd decoratiepakket.

Voorzie ongeveer een half uurtje om je ruimte om te toveren!

Hoeveel oppervlakte moet ik voorzien?

1 tipi is ongeveer 1m10 lang op 1m10 breed en 1.5m hoog.

Een schuimrubber vouwmatras van 60cm op 190cm.

Ruim gerekend heb je dus per tipi 2 vierkante meter nodig.

TIP: Maak  dus best even een berekening van je ruimte hoeveel tipi's je kan plaatsen.

Nog een vraag?

Hierboven niet gevonden wat je wil weten?  Vragen staat vrij!

Je kan me zowel telefonisch bereiken (GSM; 0486.13.04.61) als een  mail  sturen.

Onze algemene voorwaarden

Ø Art 1: Per gehuurd pakket wordt een waarborg van 50 euro gevraagd. Deze wordt na gebruik van het huurmateriaal terugbetaald, tenzij het teruggegeven pakket onvolledig of beschadigd is, m.u.v. schade veroorzaakt door slijtage. De waarde van het herstel of de heraankoop zal ingehouden worden van de waarborg.

 

Ø Art 2: Het gehuurde pakket mag enkel gebruikt worden voor het afgesproken evenement, dus 1 feestje, ook al zijn de goederen langer in het bezit van de huurder.

Ø Art 3: Bij reservering van een feestje geef je het aantal gewenste tipi's op. Nadien worden er geen wijzigingen meer aangebracht aan het totale aantal. Eventuele wijzigingen van de extra's bij het pakket worden minstens 24u op voorhand vermeld. Bij afhaling/bezorging worden er geen wijzigingen meer aangebracht.

Ø Art 4: Al het materiaal dat toebehoort aan Slaapfeestje wordt netjes en volledig  retour gebracht. Het linnen hoeft niet gewassen te worden.

 

Ø Art 5: Het pakket wordt op het afgesproken tijdstip opgehaald door de klant of door ons geleverd. Deze data worden op voorhand afgesproken. Indien de (ver)huurder op dat moment verhinderd is, wordt de tegenpartij onmiddellijk verwittigd, hetzij telefonisch, via email of per sms.

Ø Art 6: Bij een té late inlevering van een pakket wordt de volledige waarborg ingehouden.

 

Ø Art 7: De waarborg en bedrag  van je feestje wordt uiterlijk 3 dagen na overeenkomst betaald via overschrijving. Wanneer dit niet het geval is zal dit als een annulatie gezien worden en hebben anderen de kans een feestje op die datum te reserveren.

 

Ø Art 8: Bij annulatie van een feest wordt de waarborg van 50 euro ingehouden. Enkel bij annulatie door onvoorziene omstandigheden, ongeval, overlijden, ziekte, …. kan overeengekomen worden het volledige bedrag terug te betalen. Daar heb ik graag een bewijs van. (doktersbriefje, overlijdingsakte,...) Tenzij het pakket al in het bezit is van de huurder.

 

Ø Art 9: De waarborg wordt na het terugbrengen en nakijken van alle materiaal binnen enkele dagen teruggestort op de rekening van de huurder. Tenzij het pakket onvolledig is of beschadigd is. De klant wordt daarvan op de hoogte gesteld.

 

Ø Art 10: Enkel het verkleed en spelmateriaal is geschikt voor spelen. De versiering/verlichting wordt gebruikt om te decoreren. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het verkeerd gebruik van het materiaal en ongevallen.

Ø Art 11: Het huurmateriaal mag niet worden gebruikt in een ruimte waar gerookt wordt. Komen wij na het retour brengen van ons materiaal geurhinder tegen zal de waarborg geheel worden ingehouden.

 

Ø Art 11: Prijzen vermeld op de website zijn inclusief BTW en exclusief vervoerskosten.

Ø Art 13: Bij betaling van een feest ga je akkoord met alle voorwaarden hierboven en hieronder opgesomd.

 

COVID-19 maatregelen!           

                         

=>Deze gelden vanaf 1 januari 2021

Ø Art 14: Het huren van een slaappakket is op eigen verantwoordelijkheid. Slaapfeestje kan niet aansprakelijk gesteld worden wanneer de regels overtreden worden noch verantwoordelijk gesteld worden voor veroorzaakte besmettingen. Wij raden ten zeerste aan om de slaappakketten in je 'bubbel' en of enkel met je knuffelcontact te gebruiken. 

Ø Art 15: Het is niet mogelijk geboekte slaappakketten te annuleren, noch te verzetten, tenzij de maatregelen verstrengen, verhuur van materiaal niet meer is toegelaten en of afhaal/retour is verboden.  

Ø Art 15: Verzetten kan enkel wegens ziekte van de feestneus zelf of een besmetting COVID-19 van een inwonend familielid tijdens de periode van je huurmoment en wanneer de 'feestneus' in preventieve quarantaine moet. Dit wordt aangetoond met doktersbewijs.  

Ø Art 15: Er kan en mag momenteel een wijziging met een maximum aantal van 2 tipi's worden toegepast op je pakket, dit dien je 24u voor afhaling van je pakket te melden. Laattijdige annulaties blijven aangerekend.

Wat wil dit concreet zeggen?

Als we kijken naar de huidige corona maatregelen die van toepassing zijn mogen er momenteel geen feestjes in grote aantallen doorgaan. Wij verhuren dus mini-tipi pakketjes voor binnen het gezin of je bubbel. Uiteraard kunnen wij geen controle uitvoeren wie er effectief komt of wie je uitnodigt. Wie nu reserveert/boekt is bekend met de huidige COVID-19 regels en wij gaan er van uit dat je reserveert voor je bubbel of je gezin. Dus ga ik er ook van uit dat diezelfde bubbel blijft ook bij het verstrengen van de maatregelen. Indien verhuur voor je eigen bubbel mag, kan je geboekte pakket dus doorgaan. Als de regels strenger worden en verhuur niet meer mag of we geen essentiële verplaatsingen mogen doen is dit uiteraard een annulatie waardig!