top of page

Tips & Tricks!

Organiseer je het eerste (slaap)feestje? Of ben je benieuwd wat ik je nog kan meegeven om het leukste slaapfeestje ooit te beleven?

Als kleuterjuf en mama van 3 heb ik al heel wat (slaap)feestjes achter de rug en kan ik zeggen dat ik wat feest-ervaring heb. Daarom heb ik hieronder enkele tips voor je op een rijtje gezet;

* Is de feestneus en zijn vriendjes jonger dan 7-8 jaar? Nodig dan niet té veel kids uit. En al zeker niet als dit je eerste feestje is. Kleinere feestjes zijn vaak veel gezelliger. En niet onbelangrijk: Minder aanwezigen = minder ruzie. En hou je alles beter onder controle.

* Té veel activiteiten, zoals knutselen, spelletjes,... voorzien is niet noodzakelijk. Onze tipi's of tent zijn leuk genoeg om te "spelen" of om van te genieten. Vaak horen we van klanten dat dit voldoende was om hen bezig te houden. 

* Je feestje moet niet te lang duren. Nodig de kinderen voor of nét na het avondeten uit. Wil je samen eten, kan dat, anders voorzie je enkel een lekkernij na het avondeten.

Op tijd weer naar huis! Laat je feest de dag nadien niet tot laat in de middag of avond duren. Niet alle kinderen hebben goed geslapen en ook mama en papa kunnen de rust wel gebruiken. ;-)

 

*Op tijd naar bed! Maak goede afspraken wanneer je wil dat het stil is en ze gaan slapen. Laat kinderen zeker nog een tijdje lekker gezellig praten, maar genoeg is genoeg en dat mag je duidelijk aangeven. Als de kinderen met hun hoofd IN de tipi liggen zal praten met de buurman of vrouw iets moeilijker worden.

* Vraag aan de mama's en papa's van de genodigden hun telefoonnummer zodat mocht er iets gebeuren je ze altijd kan contacteren! 

bottom of page